skip to Main Content

Waar staat ‘apption’ voor
Een apption is een korte actie (action) met kenmerken van een veiling (auction). Het woord ‘App’ geeft aan dat alles zich via de mobiele telefoon voltooid. “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt” is het enigste veilingprincipe dat gehanteerd wordt. Er wordt dus niet geboden met geld door de consumenten. Ook is er niet zoiets als ‘hoogste bieder’.

Het principe van MrApption
MrApption is gebaseerd op het ‘Deel en Like’ principe van Facebook. U verloot een prijs waar mensen op kunnen reageren. Het verschil met Facebook is wel dat iedereen die meedoet aan uw apption een korting ontvangt van uw winkel of bedrijf. Diegene die als laatste reageert op de apption wint naast de korting ook de prijs. Nog een verschil met Facebook is dat uw actie gelimiteerd is. U stelt namelijk het aantal deelnemers aan uw apption van te voren in. Hiermee kunt u uw actie dus overzichtelijk en binnen de perken houden.

Een voorbeeld
Bloemenwinkel “Vergeet-mij-nietje” heeft een apption aangemaakt voor komende woensdag om 18:00. Deze apption is geldig voor 50 personen binnen een straal van 2 km vanaf de winkel. De 50 deelnemers die door middel van de apptionknop als eerste reageren van alle MrApption gebruikers in dat gebied, krijgen een kortingsvoucher van 10% voor de bloemenwinkel. Voor diegene die als laatste reageert (in dit geval de 50ste deelnemer) ligt er ook nog eens een waardebon van  10,- klaar om te besteden bij de bloemenwinkel voor bijvoorbeeld een leuk bosje bloemen.

Verzilveren
Het was een mooie apption van bloemenwinkel “Vergeet-mij-nietje”. Binnen 15 minuten zat de apption namelijk al vol en werd deze afgesloten. Nu is het wachten op de personen die meegedaan hebben. Na deelname aan een apption is een voucher van een deelnemer twee weken geldig voordat deze verdwijnt van hun telefoon. De volgende dag kwam Jannie in de winkel voor een bosje bloemen voor haar moeder. Zij toonde haar verkregen voucher op haar telefoon bij de kassa van de bloemenwinkel. Op haar bosje bloemen werd nu 10% korting verrekend. De week erop kwam Joyce langs. Zij liet haar voucher zien en bleek deelnemer nummer 50 geweest te zijn. Hiermee had zij dus de waardebon van  10,- gewonnen. Zij koos voor een mooie vaas met een plant erin voor  15,-. Na het verrekenen van de waardebon en de korting van 10% hoefde zij nog maar  4,50 bij te betalen. De actie was een groot succes. Van de 50 personen die meegedaan hadden, hebben 30 personen gebruik gemaakt van hun voucher. De bloemenwinkel verwacht dat sommige nieuwe klanten zullen terugkeren omdat ze de service en kwaliteit uitstekend vonden.

Meer informatie
Voor verdere vragen over de werking van MrApption en de praktische zaken verwijzen wij u graag door naar onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet tussen, stuur ons gerust een bericht via ons contact formulier. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

Back To Top